School voor speciaal basis onderwijs

PAARS

Anoek Herrema

Hallo, ik ben juf Anoek.

 

Samen met juf Serena werk ik in groep PAARS.

De voorgaande jaren ben ik leerkracht geweest van groep GROEN, alle leeftijden hebben iets prachtigs en unieks.

Tijdens de voorgaande jaren in het reguliere basisonderwijs voelde ik me altijd erg betrokken bij de leerlingen voor wie het niet zo makkelijk was op school. Ik was altijd bereid om voor deze leerlingen extra mijn best te doen, zodat ook zij het prettig hadden op school.

Nu ik werkzaam ben op het IVIO is dat iedere dag mijn uitgangspunt en motivatie: ik wil er graag voor zorgen dat iedere leerling een fijne schooldag heeft gehad en met een goed gevoel naar huis gaat.

 

Mijn werkdagen zijn maandag, donderdag en vrijdag. Mocht u iets willen vragen, u bent welkom!  Uiteraard ben ik ook bereikbaar op mijn e-mail: aherrema@hsvdenhaag.nl

 


Serena Leegstraten

 

Hoi, Ik ben juf Serena

Ik werk met veel plezier op het IVIO als onderwijsassistent. Met kinderen werken vind ik heel leuk en bijzonder om te doen, geen enkele dag is namelijk hetzelfde. Ik ga dan ook elke dag met een glimlach op mijn gezicht naar mijn werk.

Mijn werkdagen zijn  dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.
Groep PAARS is een hele leuke en gezellige klas. De leerlingen helpen elkaar als dat nodig is en spelen gezellig met elkaar. In de klas kunnen we hard werken, maar ook gezellig met elkaar kletsen, spelletjes doen, knutselen en noem maar op.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te dansen, ik doe dit dan ook regelmatig met de leerlingen.
Verder doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie.

Mocht u vragen hebben kunt u gerust mailen naar:
sleegstraten@hsvdenhaag.nl


E. de Lange

Ik  ben juf Eva.
Sinds de Herfstvakantie sta ik op dinsdag en woensdag in groep Paars.
Op maandag en donderdag ben ik werkzaam als Intern begeleider voor de onderbouwgroepen.
Jarenlang heb ik in het onderwijs gewerkt en ik geniet hier nog steeds van.
Ik ben begonnen als kleuterleidster in de binnenstadsscholen, daarna doorgestroomd via groep 4 naar groep 8 in het regulieronderwijs.
Toen ben ik 7 jaar werkzaam geweest op een cluster 3 school (ZMLK) en 9 jaar geleden bij het SBO, het IVIO gestart.
Eerdere jaren werkte ik bij de schoolverlaters en de bovenbouw. Ik ben tevens vele jaren ambulant-begeleidster geweest op diverse scholen in Den Haag. Ik heb toen veel werk verricht voor diverse kinderen met extra ondersteuningsbehoefte en heb mijn expertise voor leerlingen met dyslexie en dyscalculie en aandachtsproblemen goed kunnen inzetten.
Na al deze omzwervingen wilde ik graag weer terug naar het begin en met het jonge kind werken.
De gelegenheid bood zich aan om met onze aanvangsgroep en tevens observatiegroep, de OB (onderbouw) te mogen starten.
Ik hoop samen met de kinderen, de ouders, mijn collega’s en de hulpverleners wederom een mooi jaar tegemoet te gaan!

Mirjam Plevier

 

 

Lang geleden, na de middelbare school, wilde ik Journalistiek studeren maar ik werd uitgeloot en koos voor Sociaal Pedagogisch Werk. Na mijn eerste stage in een peuterspeelzaal, vond ik dat de kinderen zo veel moesten en zo weinig mochten dat ik stopte met mijn studie. Het jaar daarop kon ik toch naar de School voor Journalistiek en na mijn studie werkte ik een jaar of tien freelance voor verschillende media. Op den duur werd ik gek van het jachtige, loner-bestaan en stapte over naar publiciteitswerk in de Haagse culturele sector. Ik werkte onder meer bij Korzo theater, theater aan het Spui en toneelgroep de Appel. In 1999 en 2005 kreeg ik twee zonen, ik  wilde het overzichtelijk maken qua werk en privé en besloot in 2006 gastouder te worden. Dat heb ik vier jaar gedaan. In de tussentijd haalde ik een diploma Pedagogisch Medewerker en kwam terecht in de naschoolse opvang. Eerst bij de Vrijeschool Den Haag, daarna bij Wonnebald. Via een project met vluchtelingenkinderen bij een kinderdagverblijf kreeg ik in 2017 werk op een Inburgeringsschool. Toen die in Corona-tijd de deuren moest sluiten ben ik gaan solliciteren als assistent in het basisonderwijs. Mijn eerste baan was in een zij-instroom klas met vluchtelingenkinderen op de Zuidwester. IVIO is mijn eerste ervaring met kinderen in het speciaal basisonderwijs.

Wat ik het aller fijnste vind aan mijn werk hier is dat er tijd en ruimte is om alle kinderen de aandacht te geven die ze verdienen.