Welkom op onze school - IVIO Den Haag

School voor speciaal basis onderwijs

Welkom op onze school

“Elk kind is uniek en heeft recht op Maatwerk.”

Het IVIO is een kleinschalige SBO school voor kinderen van 4 tot en met 13 jaar. Onze school is riant gelegen aan de rand van de Bosjes van Poot, een rustgevend natuurgebied nabij duinen en strand. De school creëert een veilige, huiselijke sfeer voor uw kind. De schoolpopulatie bedraagt dit schooljaar 86 leerlingen verdeeld over 6 stamgroepen.

Visie:

Bij het IVIO creëren we een veilige, ondersteunende leeromgeving, waarin de leerlingen verbondenheid ervaren en vanuit zelfvertrouwen hun kwaliteiten ontwikkelen.

We doen dit door rust, structuur en begeleiding op maat te bieden. Door aan te sluiten bij het niveau en de interesse van de kinderen motiveren we hen om effectief te leren en succeservaringen op te doen. Door zichtbare groei binnen de eigen leerlijn kunnen we zien dat de aanpak werkt of dat een andere benadering of interventie nodig is.

Ons doel is dat elke leerling eigenaarschap voor het leerproces ontwikkelt en persoonlijke groei kan laten zien. Dit stimuleren we door de leerlingen eigen leerdoelen te laten opstellen en – samen met de ouders – actief te betrekken bij hun persoonlijke ontwikkeling.