School voor speciaal basis onderwijs

Intern Begeleider

Anne-Marie de Vries

Ik ben Anne-Marie de Vries en al heel wat jaren werkzaam in het Speciaal Basisonderwijs. Ik vind het nog steeds leuk om in het onderwijs te werken. Het geeft mij voldoening en plezier te werken met  de kinderen, hun ouders en mensen uit het werkveld. De ligging van de school, heerlijk in het bos, draagt ook zeker bij aan mijn werkplezier.

Aanvankelijk ben ik begonnen als leerkracht op het SBO, maar nu alweer jaren de intern begeleider van de midden- en bovenbouwgroepen.  Mijn collega Eva doet de onderbouwgroepen. Ik ben ook jarenlang ambulant begeleider geweest op diverse scholen van Den Haag. Ik begeleidde dan kinderen met dyslexie en dyscalculie en werkhoudingsproblemen, maar ik ondersteunde ook hun leerkrachten en de intern begeleiders. Op onze school was ik ook jarenlang de remedial teacher.

Ik heb ook altijd kinderen op sociaal emotioneel  gebied begeleid en ondersteund. Een aantal jaren als KIES coach (Kinderen in echtscheidingssituaties) op diverse scholen. Ook heb ik sociale vaardigheidstraining Powerkidzz ( i.s.m. de Jutters) gegeven aan heel veel kinderen in Den Haag.